Dýňová povidla

Jednoduché a rychlé "zazimování" úrody tykve.


4.743x
75 min
2×

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme na polovinu a vydlabeme. Pak ji nakrájíme na silnější pruhy a oloupeme (3500g čisté váhy). Jednotlivé díly si překrájíme tak, aby se vlezly do mlýnku a pomeleme je. Já používám robota - jako když sekám maso na sekanou.

Vzniklou směs vsypeme (vlijeme) do většího hrnce, přidáme hřebíček (podle chuti i celou skořici) a za občasného míchání přivedeme do varu. Pak přidáme cukr a za občasného promíchání vaříme 30 minut. Pak přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a ochutnáme. Pokud se nám zdá málo sladké, přidáme cukr (+500g). Pak přidáme konzervační přípravek (pektogel) a vaříme ještě 5 minut.

Horká dýňová povidla plníme do menších nahřátých skleniček. Při plnění se snažíme vybrat hřebíček. Koření můžeme také do povidel přidat v malém plátěném pytlíčku a ušetříme si práci s vybíráním. Skleničky zavíčkujeme, otočíme nahoru dnem a zabalené do deky necháme do druhého dne vystydnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena