Dušené kysané zelí

S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí.


4.2277x
30 min
17×

Postup přípravy

Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou jíšku.

K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.

Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Foto: Shutterstock.com

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Zorňafa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kysané zelí

Zpět na recept