Pečená vepřová krkovice

Recept na nedělní klasiku, kterou má rád každý. Pečená krkovice nejlépe chutná s dušeným zelím a knedlíkem.


5.05x
20 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1.5 lžícekmín
1 lžícesádlo
2 lžičkymed
800 gvepřová krkovice

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny. Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo. Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

user-icon

autor cubeec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená vepřová krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena