Dušená mrkev s hovězím masem

Zdravé a velmi chutné jídlo. Recept z hovězího nebo pouze z mrkve (pro vegetariány).


4.773x
60 min
14×

Ingredience

6 lžiccukr
2 lžičkyolej
4 kscibule
1 hrnekvoda
3 kgmrkev
1 listbobkový list
5 kuličeknové koření
1 lžícehladká mouka
0.5 lhovězí vývar
0.8 kghovězí kližka

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit doměkka. Poté slijeme vývar, ten budeme potřebovat na podlití mrkve.

Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct a poté přidáme cukr, kdo jak má rád sladké, a vývar, aby se mrkev dusila. Přidáme i 5 kuliček nového koření a 1 bobkový list, chvilku dusíme. Když je mrkev měkká, přidáme hrníček mouky rozmíchané s vodou, můžeme použít i hotovou jíšku. Chvíli povaříme a máme hotovo.

Takto podušená mrkev je také velmi dobrá samotná (bez masa), v tom případě je jídlo vhodné i pro vegetariány. Dušenou mrkev s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená mrkev s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.