Veganská dušená mrkev

Velmi rychlá, jednoduchá a levná večeře, která vznikla, když se mi po příchodu z práce nechtělo moc vařit. Samotnou mne překvapila chuť - je vynikající! Vyzkoušejte můj vlastní recept.


5.03x
15 min

Ingredience

2 lžičkyrozmarýn
2 listypórek
3 ksmrkev
0.25 lžičkyhimalájská sůl
4 lžícetykvový olej
1 ksveganský párek

Postup přípravy

Větší mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelenou část pórku omyjeme a nakrájíme na nudličky. Veganský párek nakrájíme na kolečka. Na pánev nasypeme vše naráz, přidáme rozmarýn, trochu himalájské soli a podlijeme 1,5 dl vody. Směs necháme vařit bez pokličky asi 5 minut, voda se nám během této doby odpaří. A máme hotovo. Na talíři necháme veganskou dušenou mrkev asi minutu stát, než se sníží teplota, pak přidáme 1 - 2 lžíce tykvového oleje, který celému jídlu dodá další důležitý rozměr chuti. Veganskou dušenou mrkev můžeme podávat s bramborami nebo pečivem. Chutná i samotná, takže se dá jíst bez přílohy, i tak docela zasytí.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská dušená mrkev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena