Veganská dušená mrkev

Velmi rychlá, jednoduchá a levná večeře, která vznikla, když se mi po příchodu z práce nechtělo moc vařit. Samotnou mne překvapila chuť - je vynikající! Vyzkoušejte můj vlastní recept.


5.03x
15 min

Postup přípravy

Větší mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelenou část pórku omyjeme a nakrájíme na nudličky. Veganský párek nakrájíme na kolečka.

Na pánev nasypeme vše naráz, přidáme rozmarýn, trochu himalájské soli a podlijeme 1,5 dl vody. Směs necháme vařit bez pokličky asi 5 minut, voda se nám během této doby odpaří. A máme hotovo.

Na talíři necháme veganskou dušenou mrkev asi minutu stát, než se sníží teplota, pak přidáme 1 - 2 lžíce tykvového oleje, který celému jídlu dodá další důležitý rozměr chuti.

Veganskou dušenou mrkev můžeme podávat s bramborami nebo pečivem. Chutná i samotná, takže se dá jíst bez přílohy, i tak docela zasytí.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská dušená mrkev

Zpět na recept