Jidáše a jidášky: Upečte si na Velikonoce symbolickou pochoutku. Přináší ochranu!
Připravují se na Zelený čtvrtek a jejich tvar odkazuje na provaz, na kterém se podle biblického příběhu oběsil Jidáš poté, co zradil Ježíše Krista. Sladké kynuté jidáše jsou naproti tomu oblíbené sladké a nadýchané pečivo, které je tradičně spjato s Velikonocemi.

To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem
Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.

Autor:Jarka Petrová



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena