Čerstvé pečivo by doma nemělo chybět. Vyzkoušejte cibulový chléb.
těsto | |
---|---|
800 g | hladká mouka |
500 ml | teplá voda |
1 balení | sušené droždí |
3 ks | cibule |
2 lžičky | cukr |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | kmín |
podle potřeby | |
3 lžíce | olej |
Vypracujeme kvásek z teplé vody, droždí a cukru. Promícháme a necháme deset minut odpočinout. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na trošce oleje nebo sádla ji osmažíme dozlatova. Pak necháme úplně vychladnout. Ostatní suroviny smícháme v míse, přidáme vychladlou cibuli a kvásek.
Z těsta, které není třeba dlouho hnětat, vypracujeme jeden velký bochánek a vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem. Na vrchu můžeme udělat tupou stranou nože 2 - 3 čáry nebo kříž. Chléb ještě necháme zhruba hodinu kynout pod čistou utěrkou. Poté vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na spodní nebo střední rošt. Po pěti minutách stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě cca 20 - 30 minut.
Upečený cibulový chléb vyzkoušíme píchnutím špejlí, nesmí se lepit a musí být čistá. Hotový chléb vyndáme, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na plátky.
Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem
Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.
Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!
Vůně čerstvých rohlíků, houstiček či pletýnek, té se těžko odolává. Jen se zakousnout! A kdy jindy si dopřát domácí pečivo než o víkendu. Vyhněte se pokusům a při pečení sáhněte po zaručených a vyzkoušených receptech.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena