Čerstvé pečivo by doma nemělo chybět. Vyzkoušejte cibulový chléb.
těsto | |
---|---|
800 g | hladká mouka |
500 ml | teplá voda |
1 balení | droždí sušené |
3 ks | cibule |
2 lžičky | cukr |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | kmín |
podle potřeby | |
3 lžíce | olej |
Vypracujeme kvásek z teplé vody, droždí a cukru. Promícháme a necháme deset minut odpočinout. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na trošce oleje nebo sádla ji osmažíme dozlatova. Pak necháme úplně vychladnout. Ostatní suroviny smícháme v míse, přidáme vychladlou cibuli a kvásek.
Z těsta, které není třeba dlouho hnětat, vypracujeme jeden velký bochánek a vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem. Na vrchu můžeme udělat tupou stranou nože 2 - 3 čáry nebo kříž. Chléb ještě necháme zhruba hodinu kynout pod čistou utěrkou. Poté vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na spodní nebo střední rošt. Po pěti minutách stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě cca 20 - 30 minut.
Upečený cibulový chléb vyzkoušíme píchnutím špejlí, nesmí se lepit a musí být čistá. Hotový chléb vyndáme, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na plátky.
Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem
Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.
Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!
Vůně čerstvých rohlíků, houstiček či pletýnek, té se těžko odolává. Jen se zakousnout! A kdy jindy si dopřát domácí pečivo než o víkendu. Vyhněte se pokusům a při pečení sáhněte po zaručených a vyzkoušených receptech.
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.