Domácí cibulový chléb z trouby

Čerstvé pečivo by doma nemělo chybět. Vyzkoušejte cibulový chléb.


5.03x
150 min
1×

Postup přípravy

Vypracujeme kvásek z teplé vody, droždí a cukru. Promícháme a necháme deset minut odpočinout. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na trošce oleje nebo sádla ji osmažíme dozlatova. Pak necháme úplně vychladnout. Ostatní suroviny smícháme v míse, přidáme vychladlou cibuli a kvásek.


Z těsta, které není třeba dlouho hnětat, vypracujeme jeden velký bochánek a vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem. Na vrchu můžeme udělat tupou stranou nože 2 - 3 čáry nebo kříž. Chléb ještě necháme zhruba hodinu kynout pod čistou utěrkou. Poté vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na spodní nebo střední rošt. Po pěti minutách stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě cca 20 - 30 minut.


Upečený cibulový chléb vyzkoušíme píchnutím špejlí, nesmí se lepit a musí být čistá. Hotový chléb vyndáme, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na plátky.


Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem


Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.


Recept


Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!


Vůně čerstvých rohlíků, houstiček či pletýnek, té se těžko odolává. Jen se zakousnout! A kdy jindy si dopřát domácí pečivo než o víkendu. Vyhněte se pokusům a při pečení sáhněte po zaručených a vyzkoušených receptech.


Plán

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí cibulový chléb z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská