Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.

9904×

Recept na chlebíček se zelím a uzeným

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat: 200 g uvařeného uzeného masa, 200 g kysaného zelí, 200 g tvrdého sýra (například gouda), 180 g hladké mouky (bílou nebo špaldu), 1 pytlíček kypřicího prášku do pečiva (lze použít i sušené droždí), 3 vejce, 80 ml oleje, 150 ml mléka, dvě lžičky oblíbeného koření. 

2) Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky.

3) K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej.

4) Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse.

5) Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření.

6) Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175°C dozlatova, je hotový za cca 40 minut.

7) Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.

Chlebíček se zelím a uzeným a finanční náročnost

Ingredience na slaný chlebíček se zelím a uzeným masem nás vyjdou na zhruba 70 Kč.

Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím nejen na víkend

Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.

Klasické

Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

Poctivá

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena