1 konzerva | cizrna konzervovaná | |
3 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
2 ks | mrkev | |
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | cizrnová mouka | |
0.5 lžičky | paprika mletá | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Do mixéru dáme propláchnutou cizrnu z konzervy a rozmixujeme do jemna. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev na nejjemnějším struhadle. Následně přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce cizrnové mouky, sůl, pepř, červenou papriku a pečlivě promícháme.
Pomocí mokrých rukou vytvarujeme zhruba 8 placiček, které opékáme na rozpálené pánvi z obou stran. Po usmažení přendáme cizrnové placičky na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje a poté můžeme podávat. Výborné jsou s jogurtovým dipem a se salátem.
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena