Vaření.czReceptyChřest se šunkou a pošírovaným vejcem

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem

Svazečky chřestu zabalené ve schwarzwaldské šunce, potom zapečené v troubě a podávané s pošírovaným vejcem. Recept na chutný předkrm k různým příležitostem.


4.36x
45 min

Ingredience

4 ksvejce
1 ksbobkový list
3 lžíceolivový olej
3 lžícebílý vinný ocet
400 gzelený chřest
150 gschwarzwaldská šunka
50 gsýr Gran Padano

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Tenké stonky chřestu očistíme a ulomíme dřevnaté konce, dlouhé asi 3 cm. Nevyhazujeme je a použijeme je později například k přípravě zeleninového vývaru. Stonky svážeme kuchyňským provázkem do svazečků a vložíme do vařící osolené vody na 10 minut. Ihned po uvaření ponoříme chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny. Rozdělíme ho do 4 svazečků, každý zabalíme do šunky, přendáme do zapékací mísy a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme po dobu 15 minut. Mezitím si připravíme ztracená vejce. Do rendlíku dáme 300 ml vody, ocet, lžičku soli a bobkový list. Když voda začne vřít, snížíme teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna. Pomocí vidličky vytvoříme ve vodě vír a vklepneme do něj vejce. Po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký. Vejce opatrně vyjmeme, rozložíme na zapečený chřest, opepříme a osolíme. Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem podáváme jako výborný předkrm.

Zdroj: Billa

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

Hrátky

Recept na chřest ve slaninovém kabátku s holandskou omáčkou krok za krokem

Nastala sezóna chřestu. Je tedy na čase vyzkoušet předkrm z chřestu v kombinaci s jemnou holandskou omáčkou.

Recept

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena