Dort ze zakysané smetany již určitě znáte. Nabízím vám trochu jinou variantu tohoto osvěžujícího dezertu.
1 miska | borůvky |
2 balíčky | vanilkový cukr |
3 ks | zakysaná smetana |
3 ks | vanilkové lázeňské oplatky |
na ozdobu | |
---|---|
1-2 ks | jahody |
máta |
Připravíme si 3 lázeňské oplatky. Vanilkový cukr rozdělíme do tří kelímků zakysané smetany a do smetany zamícháme. První oplatku potřeme polovinou smetany z jednoho kelímku, posypeme borůvkami a na ně navrstvíme druhou polovinu smetany z kelímku. Opatrně a zlehka rozetřeme. Takto postupujeme i u druhé a třetí oplatky. Potřené oplatky pak na sebe naskládáme. Třetí, vrchní oplatku, můžeme ozdobit jahodou a lístkem máty, aby dort byl barevnější. Dort pak přeneseme na talíř a dáme na několik hodin do ledničky. Smetana ztuhne a oplatka změkne. Borůvkový smetanový dort připravuje nejlépe z čerstvých borůvek, nebo i jiného ovoce. Pozn: Můžeme připravit i vyšší dort tím, že naskládáme na sebe více oplatek. Na každou další oplatku budeme potřebovat navíc i jeden kelímek smetany.
Nepečené arašídové řezy s čokoládou krok za krokem
Připravit sladké tyčinky ze zdravých surovin není vůbec těžké. Příprava je opravdu jednoduchá a navíc na jejich přípravu nepotřebujete ani troubu.
Malinové pokušení: Nepečené dezerty, ovocné přelivy a úžasné marmelády
Čas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky, je již za dveřmi. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry.
V jednoduchosti je síla: Recept na piškotový dort s jahodami ze 6 surovin
Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami krok za krokem, takže ho zvládne úplně každý!
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena