Borůvkový chesecake se šlehačkou a čerstvými borůvkami

Borůvkový cheesecake se šlehačkou a čerstvými borůvkami. Chutná úžasně!


5.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Ponorným mixérem si rozdrtíme BeBe sušenky. Rozehřejeme si máslo a smícháme se sušenkami. Máslo lehce zpracujeme do sušenek. Hotový podklad pro chesecake natlačíme do dortové formy. Dáme zapéct do trouby na 180 stupňů na 10 minut.


Mezitím si připravíme druhou část. Do mísy dáme prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, tvarohy, mascarpone, vajíčka, trošku citronové kůry a rozmělněné borůvky. Těsto pořádně promícháme. Hotové těsto nalijeme na hotový podklad a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut. Poté zkontrolujeme. Hotový chcesecake poznáme podle toho, že se těsto nafukuje a když s ním zahýbáme je jako puding.


Hotový cheesecake necháme vychladnout a připravíme šlehačku. Šlehačku smícháme se smeta-fixem, vyšleháme do požadované hustoty a dáme vychladit. Když je cheesecake studený, rozetřeme na vrch hotovou šlehačku a na závěr ozdobíme čerstvými borůvkami.


Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete


Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový chesecake se šlehačkou a čerstvými borůvkami

Zpět na recept