Cheesecake

Recept na lehký tvarohový dezert.


5.06x
60 min

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem - napěchujeme do formy (ideálně dortová forma). Sušenkový základ dáme na 10 minut do předem vyhřáté trouby (180°C).

Mezitím si smícháme mascarpone, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce, citrónovou šťávu nebo kůru.  Těsto nalijeme na sušenkový základ a dáme do vyhřáté trouby (180°C). Po půlhodině zkontrolujeme. Pečeme do doby, než těsto začne trošku tuhnout, když vrazíme do formy, tak by se mělo začít otřásat spíše jako pudink. než se rozlévat. Když je cheesecake hotový, tak se většinou trošku "nafukuje".

Po vyndání z trouby necháme cheesecake lehce vychladnout, ozdobíme ovocem. Po úplném vychladnutí dáme do lednice ztuhnout a a druhý den můžeme krájet a podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cheesecake

Zpět na recept