Borůvkový dort tiramisu

Vynikající dezert pro slavnostní příležitosti, přitom příprava je snadná.


3.516x
45 min
2×

Ingredience

tuk na vymazání
mouka na vysypání

těsto

4 ksvejce
1 hrnekmouka
0.8 hrnkucukr krupice
4 lžícehorká voda

krém

2-3 lžícemed
200 gborůvky
250 gmascarpone
1 balíčekvanilkový cukr
0.25 lsmetana ke šlehání
250 gměkký tučný tvaroh ve vaničce
2 lžícerum nebo likér
1 skleniceborůvková zavařenina

Postup přípravy

Připravíme si korpus. Použijeme buď kupovaný nebo je možné si ho upéct. Korpus: Utřeme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zamícháme horkou vodu a mouku. Nakonec vmícháme pevný sníh, který jsme si předem ušlehali z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme dorůžova (cca 20 - 25 minut) ve středně vyhřáté troubě. Krém si připravíme z ušleháme smetany (nešleháme úplně do tuha), ve vedlejší nádobě smícháme tvaroh, mascarpone a med, šleháme. Přidáme rum nebo likér a vanilkový cukr. Krém rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme borůvky (mražené, kompotované nebo čerstvé) Upečený korpus rozkrojíme, potřeme ho zevnitř z obou stran borůvkovou zavařeninou, naplníme krémem, do kterého jsme zamíchali borůvky, navrch potřeme bílým krémem a dozdobíme čerstvými borůvkami. Můžeme použít též mražené nebo pokapat marmeládou. Borůvkový dort tiramisu dáme před podáváním odležet minimálně na 2 hodiny do chladu. Místo borůvek můžeme na dort tiramisu použít jakékoliv jiné ovoce.
user-icon

autor Kristien

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Borůvkový dort tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena