Bílá polévka s kedlubnou

Jarní zeleninová polévka z kedluben, papriky, mléka a žloutku výborně chutná s vařeným bramborem.


4.748x
35 min
7×

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky omyjeme a usekáme. V mléce rozkvedláme čerstvý žloutek.

Na másle orestujeme nakrájené kedlubny. Přidáme mouku a za stálého míchání ještě asi 2 minuty pražíme. Potom vše zalijeme vývarem, vsypeme papriku a zvolna vaříme, dokud kedlubny nebudou měkké. Podle chuti osolíme a opepříme. Hladkou krémovou směs zalijeme mlékem se žloutkem. Bílou polévku s kedlubnou necháme přejít varem a ihned odstavíme.

Bílou polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, hustě zasypeme cibulovou natí a podáváme. Jako vložku můžeme do polévky přidat vařený nakrájený brambor. Bílá polévka s kedlubnou je nejlepší teplá.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá polévka s kedlubnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká