Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


4.6601x
150 min
79×

Ingredience

těsto

63 gcukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 kscitron
18 gdroždí
500 gpolohrubá mouka
200 gvlažné mléko
58 grozpuštěné máslo

na ozdobu

1 kelímekmarmeláda
cukr moučka
smetana ke šlehání
1 hrststrouhaný tvaroh

podle potřeby

polohrubá mouka
1 hrnekolej na smažení

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout. Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku. Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé. Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem. Bavorské vdolky podáváme i studené. Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.


Další recepty na vdolky 


Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak


Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!


Smažené


Recept na americké donuty krok za krokem


Donuts jsou typickou americkou svačinkou, která se i u nás těší velké oblibě. Dnes se tyto koblížky s dírou uprostřed a zdobené čokoládovou polevou naučíme připravit krok za krokem.


Recept

user-icon

autor slavenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské vdolky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena