Babiččiny vdolky

Recept pro začínající kuchařky.


4.6208x
45 min
12×

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, počkáme asi 1/4 hodiny. Pak přidáme vlažné mléko, vejce a 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli. Těsto hodně propracujeme a necháme vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme. Těsto necháme dostatečně vykynout a pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje. Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a navrch šlehačku. Vdolky ihned podáváme.

Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak

Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!

Smažené

user-icon

autor Miluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny vdolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena