Recept pro začínající kuchařky.
těsto | |
---|---|
1 lžíce | cukr |
2 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
500 ml | mléko |
3 dkg | droždí |
75 dkg | hladká mouka |
Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, počkáme asi 1/4 hodiny. Pak přidáme vlažné mléko, vejce a 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli. Těsto hodně propracujeme a necháme vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme. Těsto necháme dostatečně vykynout a pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje. Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a navrch šlehačku. Vdolky ihned podáváme.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
autor Miluš
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena