Vdolky s marmeládou

Osvědčený recept na výborné vdolky, které opravdu zasytí.


4.610x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek (část vlažné vody, droždí a trochu cukru), který přidáme k mouce a promícháme s cukrem, olejem a špetkou soli. Postupně přidáváme vodu, aby se těsto nelepilo. Těsto necháme v teple asi hodinu kynout.

Potom těsto rozdělíme na deset dílků, z kterých děláme vdolky. Připravené vdolky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Já jsem vdolky dělala ve friťáku.

Vdolky potřeme marmeládou podle chuti (meruňkovou, jahodovou), posypeme cukrem moučka a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vdolky s marmeládou

Zpět na recept