Skvělý recept na chutné vdolky.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
80 g | máslo |
1 lžíce | rum |
3 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
30 g | droždí |
70 g | cukr krupice |
500 g | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
125 g | marmeláda |
100 g | cukr moučka |
250 g | měkký tvaroh |
125 g | švestková povidla |
Do misky nejprve rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, 3 lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko, rum a kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme vykynout Nakynuté těsto promícháme a vyválíme na pomoučněném vále na asi 1 cm silný plát. Vykrájíme kolečka, která opět necháme nakynout. Připravené osmažíme v oleji z každé strany asi po 2 minutách. Tvaroh vyšleháme s cukrem a cukrářským sáčkem s trubičkou vdolky zdobíme, na střed můžeme dát marmeládu či povidla. Bavorské vdolečky podle tety podáváme jako teplý sladký moučník.
autor Libuška Chroncová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.