Bavorské vdolečky podle tety

Skvělý recept na chutné vdolky.


4.837x
20 min
1×

Postup přípravy

Do misky nejprve rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, 3 lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko, rum a kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme vykynout Nakynuté těsto promícháme a vyválíme na pomoučněném vále na asi 1 cm silný plát. Vykrájíme kolečka, která opět necháme nakynout. Připravené osmažíme v oleji z každé strany asi po 2 minutách. Tvaroh vyšleháme s cukrem a cukrářským sáčkem s trubičkou vdolky zdobíme, na střed můžeme dát marmeládu či povidla. Bavorské vdolečky podle tety podáváme jako teplý sladký moučník.


Vyzkoušejte také výborné recepty na palačinky


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské vdolečky podle tety

Zpět na recept