Kynuté mini vdolečky

Snadný recept na vdolky, které smažíme na oleji a podáváme s meruňkovým džemem a zakysanou smetanou.


4.25x
60 min

Ingredience

2 lžícecukr
sůl
1 ksvejce
200 mlmléko
0.5 kostkydroždí
500 ghladká mouka
150 mlzakysaná smetana

Postup přípravy

Do velké mísy prosejeme hladkou mouku, kterou promícháme se špetkou soli. V mléce rozšleháme jedno vejce. Do středu mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Poté vmícháme mléko s vejcem a zakysanou smetanu. Směs řádně proracujeme, zakryjeme a necháme v lednici přes noc vykynout. 

Z řídšího vyběhlého těsta tvoříme lžící namočenou ve vodě kousky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Usmažené vdolečky necháme na ubrousku okapat.

Kynuté mini vdolečky podáváme teplé jako sladkou chuťovku a moučník s džemem nebo povidly, zakysanou smetanou, dobré jsou i se strouhaným tvarohem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté mini vdolečky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.