Veganské hot cross buns

Recept na vynikající anglické bochánky ve veganské verzi.


5.01x
150 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka přisypeme sušené droždí, lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.


Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, skořici, muškátový oříšek, nastrouhanou pomerančovou kůru, sůl a změklé máslo. Poté přidáme hotový kvásek a uhněteme pevné těsto. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky. Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 90 minut kynout.


Poté těsto rozdělíme na 2 díly a každý díl rozdělíme na 6 dílů. Vznikne nám 12 kousků. Na vále vyválíme rukou kulaté bochánky a dáme na pečícím papírem vyloženou formu. Dáváme dál od sebe, protože budou ještě kynout a zvětší svůj objem. Přikryjeme utěrkou a necháme ješte zhruba 20 minut kynout.


Mezitím si připravíme těstíčko, kterým budeme tvořit kříže. Hladkou mouku pečlivě smícháme s vodou do konzistence hladké pasty. Toto těstíčko si dáme do cukrářského sáčku a na každý bochánek uděláme křížek. Poté dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25-30 minut na 190 °C. Na potírání si připravíme meruňkovou marmeládu, kterou dáme do hrnce a chvilku necháme vařit a rozpustit. Hotové bochánky potíráme takto připravenou meruňkovou marmeládou.


Veganské hot cross buns chutnají výborně potřené máslem a marmeládou.


Jde to i bez vajec! Inspirace na veganské velikonoční recepty


Vyznáváte zdravější vaření a pečení? Rádi zkoušíte nové recepty? Nebo právě přecházíte na veganskou stravu? S blížícími se Velikonocemi se nemusíte v ničem omezovat, veškeré tradiční dobroty lze upravit i do veganské podoby.


Jde


Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět


Piškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.


Tradiční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské hot cross buns

Zpět na recept