Jemné bramborové vdolky

Vyzkoušejte recept na smažené vdolečky z bramborového těsta, které podáváme jako teplý moučník i sladkou večeři. Nejlépe chutnají s brusinkovým džemem a řeckým jogurtem.


4.327x
60 min

Postup přípravy

Oloupané přílohové brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory slijeme, necháme okapat a zcela vychladnout. Uvařené brambory nastrouháme najemno.

Droždí utřeme se lžičkou cukru dohladka, zaprášíme moukou, promícháme se 2 lžícemi vlahého mléka a kvásek necháme na teplém místě vyběhnout.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek, brambory, vejce a spolu s mlékem zaděláme hladké těsto. Na pomoučněné desce z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký, ze kterého formičkou vykrájíme kolečka, která necháme asi 15 minut kynout. Pak ve vyšší vrstvě oleje usmažíme vdolečky z obou stran dozlatova a ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.

Smažené bramborové vdolečky podáváme teplé s oblíbenou zavařeninou a zakysanou smetanou, dobré jsou i s řeckým jogurtem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné bramborové vdolky

Zpět na recept