Vaření.czReceptyVdolky s marmeládou a šlehačkou

Vdolky s marmeládou a šlehačkou

Tradiční recept na výborné vdolky s marmeládou a šlehačkou.


4.19x
90 min

Ingredience

1 lžícecukr
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 ksvejce
0.5 lmléko
700 ghladká mouka
30 gsušené droždí

na potření

marmeláda

na ozdobu

šlehačka

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme droždí, na to nasypeme lžíci cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka, tím se udělá kvásek, který necháme kynout cca 20 minut. Ke kvásku dolijeme zbytek mléka, přidáme vejce, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto na vdolky a necháme vykynout. Nejlepší je nechat těsto udělat v domácí pekárně. Kdo pekárnu nemá, nechá po prvním hnětení těsto odpočinout cca 15 minut a hněte znovu, pak nechá cca 50 minut kynout. Po vykynutí rozválíme těsto na výšku cca 1 cm a vykrajujeme hrdlem namočené skleničky kroužky podle toho, jak chceme vdolky velké. Vdolky necháme ještě nakynout, doprostřed vmáčkneme dolík a vkládáme smažit do rozpáleného oleje. Vdolky po vyjmutí (zhnědnutí) přemázneme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vdolky s marmeládou a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena