Vdolky s marmeládou a šlehačkou

Tradiční recept na výborné vdolky s marmeládou a šlehačkou.


4.19x
90 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme droždí, na to nasypeme lžíci cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka, tím se udělá kvásek, který necháme kynout cca 20 minut.

Ke kvásku dolijeme zbytek mléka, přidáme vejce, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto na vdolky a necháme vykynout. Nejlepší je nechat těsto udělat v domácí pekárně. Kdo pekárnu nemá, nechá po prvním hnětení těsto odpočinout cca 15 minut a hněte znovu, pak nechá cca 50 minut kynout.

Po vykynutí rozválíme těsto na výšku cca 1 cm a vykrajujeme hrdlem namočené skleničky kroužky podle toho, jak chceme vdolky velké. Vdolky necháme ještě nakynout, doprostřed vmáčkneme dolík a vkládáme smažit do rozpáleného oleje.

Vdolky po vyjmutí (zhnědnutí) přemázneme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vdolky s marmeládou a šlehačkou

Zpět na recept