Vaření.czReceptyVdolečky s povidly a smetanou

Vdolečky s povidly a smetanou

Nadýchané vdolečky se hodí na sladký oběd. Z bílků jsem zadělala houskové knedlíky.


4.392x
0
7×

Ingredience

1 lžičkaolej
1 špetkasůl
5 dkgmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
0.5 kostkydroždí
2 lžícecukr moučka
cukr moučka
40 dkghladká mouka
1-2 špetkycitronová kůra
10 dkgpolohrubá mouka

podle potřeby

povidla
kysaná smetana
tuk na smažení

Postup přípravy

Do prosáté mouky s cukrem, solí a citronovou kůrou uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, zalijeme asi 1 dl vlažného mléka. Kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít. Pak přidáme 2 žloutky, teplé mléko, ve kterém jsme rozpustili máslo s olejem, a rum. Vypracujeme nelepivé těsto. Čím déle, tím lépe. Těsto poprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout. Během kynutí těsto jednou srazíme. Po vykynutí vykrajujeme lžící malé kousky těsta na pomoučněný vál. Pak je v ruce smotáváme do kuliček a necháme pod utěrkou kynout ještě asi 15 až 20 minut. Než vložíme vdolečky do rozpáleného tuku, každý trochu uprostřed natáhneme, aby se udělal malý důlek. Vdolečky smažíme dozlatova z obou stran. Pokládáme na ubrousky, aby se přebytečný tuk odsál. Vdolečky mažeme povidly a nakonec na každý dáme i malý kopeček zakysané smetany. Na talíři podle chuti pocukrujeme. Vdolečky s povidly a smetanou podáváme teplé nebo studené.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vdolečky s povidly a smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena