Bavorské tvarohové vdolečky

Recept na lahodné, snadné a rychlé vdolečky.


4.833x
45 min
7×

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme prosátou mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi 10 minut. Těsto rozválíme na plát silný přibližně 1 cm.

Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 8 cm a rozložíme je na prkénko a necháme opět 10 minut v teple odpočinout. V kastrůlku rozehřejeme olej a vkládáme do něj vdolky, do kterých uděláme ve středu jamku.

Bavorské tvarohové vdolečky smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.

Hotové vdolky pokládáme na papírové ubrousky, který odsají přebytečný tuk
a necháme zchladnout. Tvarohové vdolečky před podáváním potřeme džemem a vyšlehanou šlehačkou.
user-icon

autor zelvicka86


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské tvarohové vdolečky

Zpět na recept