Vaření.czReceptyBavorské tvarohové vdolečky

Bavorské tvarohové vdolečky

Recept na lahodné, snadné a rychlé vdolečky.


4.833x
45 min
7×

Ingredience

1 lžícecukr
1 ksvejce
60 gmáslo
300 ghladká mouka
250 gměkký tvaroh
1 lžičkajedlá soda

na ozdobu

250 mlsmetana ke šlehání
150 gjahodový džem

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme prosátou mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi 10 minut. Těsto rozválíme na plát silný přibližně 1 cm. Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 8 cm a rozložíme je na prkénko a necháme opět 10 minut v teple odpočinout. V kastrůlku rozehřejeme olej a vkládáme do něj vdolky, do kterých uděláme ve středu jamku. Bavorské tvarohové vdolečky smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Hotové vdolky pokládáme na papírové ubrousky, který odsají přebytečný tuk a necháme zchladnout. Tvarohové vdolečky před podáváním potřeme džemem a vyšlehanou šlehačkou.
user-icon

autor zelvicka86


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské tvarohové vdolečky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena