Vaření.czReceptySmažené bavorské vdolečky

Smažené bavorské vdolečky

Tradiční recept na výbornou sladkost pro různé příležitosti.


4.3123x
60 min
1×

Ingredience

omáčka

80 gcukr
1 lžícerum
400 gjahody
1 ksvanilkový lusk

těsto

5 lžiccukr
6 lžicolej
2 lžícerum
2 ksžloutek
1 hrnekmléko
0.75 kostkydroždí
1 balíčekvanilkový cukr
1 hrnekhladká mouka
2 hrnkypolohrubá mouka

na ozdobu

2 lžícemléko
400 gtvaroh
2 balíčkyvanilkový cukr

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Suroviny na těsto odměříme hrnkem o objemu 250 ml. Mouky prosejeme do mísy a doprostřed si uděláme důlek. Do důlku nasypeme cukr a rozdrobené droždí, které zalijeme částí vlažného mléka. Mísu přikryjeme utěrkou a z droždí necháme vzejít kvásek (asi 10 minut). Do mísy přidáme zbytek mléka, do kterého jsme rozmíchali žloutky, olej, vanilkový cukr, sůl a rum. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát. Sklenkou tvoříme kolečka, která ukládáme stranou na pomoučněnou plochu. Těstová kolečka necháme asi 30 minut přikryté kynout. Do vykynutých vdolků obrácenou vařečkou uděláme důlek. Vdolečky smažíme nejprve důlkem dolů v připraveném oleji dozlatova, poté je otočíme. Usmažené vdolečky pokládáme na sací papír, potom můžeme vdolečky ozdobit tvarohem a jahodovou omáčkou. Jahody nakrájíme na malé kousky a společně s vydlabaným vanilkovým luskem, rumem a cukrem je dáme do vařit do husté omáčky. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem a podle potřeby troškou mléka. Smažené bavorské vdolečky můžeme podávat ještě teplé nebo později i studené.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené bavorské vdolečky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena