
Zakysaná smetana má v domácí přípravě dezertů své čestné místo. Dezertům dodává vláčnost, jemnou nakyslost a krémovost. Jak ji správně použít, čemu se vyvarovat a které dezerty se zakysanou smetanou stojí za vyzkoušení?
Zakysaná smetana je k nezaplacení hlavně díky schopnosti v chladu tuhnout a dodat sladkému dezertu jemnou kyselost.
Skvěle se hodí do těst, kterým propůjčuje vláčnost. Můžeme ji přidat rovnou do těsta na koláče, bábovky nebo muffiny, kde nahradí část tekutin a dodá chuť. Použít zakysanou smetanu můžete i jako koláčovou náplň podobně jako tvaroh.
Skvělá je do krémů i jako základ pohárů a jiných dezertů do skleničky.
-> Poháry a dezerty do skleničky ukryjí i drobné nezdary a chutnají přímo božsky
Zakysaná smetana se hodí do mnoha dezertů, ať jednoduchých nebo sofistikovanějších.
Pokud zakysanou smetanu mícháme s horkými ingrediencemi, dbejte na to, abychom ji nevytáhli rovnou z chladničky. Je důležité, aby měla pokojovou teplotu. Tím předejdeme jejímu sražení.
Recepty na dezerty ze zakysané smetany, které stojí za to vyzkoušet:
Tvarohový ovocný koláč se zakysanou smetanou
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena