Božský jablečník

Recept na koláč z listového těsta, jablek a náplně ze zakysané smetany.


5.02x
60 min

Ingredience

300-400 glistové těsto

náplň

4 ksvejce
800 gjablko
1 kscitron
500 gzakysaná smetana
80 gtřtinový cukr

podle chuti

skořicový cukr

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na placku, kterou vyložíme větší koláčovou formu (o průměru cca 25 cm) a vytvarujeme zvýšené okraje. Dno několikrát propíchneme vidličkou, aby během pečení netvořilo bubliny. Z neoloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Jablíčka rozložíme na těsto. Zakysanou smetanu rozšleháme společně s cukrem, vejci a nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného citronu. Smetanovou náplň nalijeme na jablka. Božský jablečník vložíme do silně vyhřáté trouby, po chvíli teplotu snížíme a zvolna dopečeme, až je povrch zlatavý. Ještě teplý koláč posypeme skořicovým cukrem a podáváme. Božský jablečník chutná ke kávě i čaji, nepohrdne jím ani návštěva.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Božský jablečník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena