
Květákový mozeček je klasika na českých stolech. Jednoduchý, rychlý a v sezoně cenově dostupný pokrm znají a milují celé generace. Připravíme ho jen z pár surovin, přesto dokáže potěšit lahodnou chutí i variabilitou. V článku najdete nejen tipy, jak si mozeček zpříjemnit i modernějšími variantami, ale také praktický recept na květák jako mozeček.
Květákový mozeček patří mezi tradiční česká jídla. Víc se objevuje na domácích stolech než v restauracích, protože jde o jídlo, které je lepší podávat hned po uvaření a bez zbytečných složitostí. S jednoduchým, levným a rychlým receptem vystačíme i v dnešní uspěchané době.
-> Chutně připravený květák? Zkuste tyto květákové placky - křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř
Jednoduché jídlo, jako je květákový mozeček, můžeme snadno obměňovat i obohacovat o další suroviny.
Ke květáku můžeme přidat například brokolici, která přidá jemnější chuť a nové aroma, měkký salám nebo pohanku.
Květákový mozeček chutná dobře i se sýrem - například tvrdým strouhaným sýrem nebo sýrem cottage. Sýrem zvýrazníme chuť a zajistíme vyšší nutriční hodnotu.
Bylinky jako pažitka, petržel nebo tymián můžeme použít k oživení chutě. Pro pikantnější nádech zkuste muškátový oříšek nebo nasekaný česnek.
Květákovou směs můžeme dát i do zapékací mísy, posypat sýrem a krátce zapéct. Výsledek je křupavější a ještě chutnější.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena