Květák s vejci

Vyzkoušejte jednoduchý recept na květákový mozeček tak, jak se dělá u nás doma.


5.08x
30 min
3×

Ingredience

4 lžíceolej
8 ksvejce
2 kscibule
1 kskvěták

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a povaříme zhruba 10 minut v osolené vodě. Poté vodu slijeme. Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme obě cibule. Do mísy rozbijeme vejce a rozšleháme je. Pokud je třeba, květák rozebereme na malé růžičky. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli. Přisypeme kousky květáku a krátce jej orestujeme. Zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Osolíme, opepříme a můžeme přisypat čerstvou pažitku či petrželku. Květák s vejci podáváme ještě teplý s bramborem, chlebem nebo jen tak.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena