Květákový mozeček

Chutný a zdravý zeleninový oběd.


4.0228x
45 min
50×

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a vsypeme cibuli. Za občasného míchání ji necháme zrůžovět. Pak ji zalijeme vodou. Směs necháme přejít varem a přidáme růžičky květáku. Podle chuti základ květákového mozečku osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Přikryjeme a necháme pomalu dusit, než květák změkne.

Zatím rozklepneme vejce a rozkvedláme je třeba v hrníčku. Měkký květák opatrně rozmačkáme třeba vidličkou. Vlijeme vejce, důkladně promícháme a necháme asi 5 minut vařit.

Květákový mozeček podáváme s bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový mozeček

Zpět na recept