Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Takto připravený špenát nám může být základem pro klasický dušený špenát.
Připravíme si jíšku. 50 g másla rozpustíme na pánvi, přidáme 1 lžíci hladké mouky a smažíme, dokud mouka nezrůžoví. Horkou jíšku rozšleháme ve studeném polotučném mléce (1/2 hrnek) a nalijeme ji do připraveného špenátu. Přidáme trochu soli, pepře a strouhanku, za mírného varu mícháme do zahuštění. Nakonec do špenátu přimícháme 1 syrový žloutek.
Dušený špenát z čerstvých listů podáváme k pečenému masu, dobře chutná s bramborovými knedlíky.
Pečený losos se smetanovým špenátem
(doba přípravy 30 min )
Bramborová placka se špenátem
(doba přípravy 45 min )
Koláč se špenátem
(doba přípravy 1 hod )
Listový závin s pikantním špenátem
(doba přípravy 45 min )
Jarní palačinky s tuňákem
(doba přípravy 1 hod )
Jemná špenátová polévka
(doba přípravy 1 hod )
Špenátová roláda s tvarohovou náplní
(doba přípravy )
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.