Polentový slaný koláč se špenátem a nivou

Recept na lehký slaný koláč, který je překvapivě velmi chutný.


4.312x
60 min

Postup přípravy

V kastrolku přivedeme vodu k varu, přisypeme polentu a za stálého míchání necháme zahustit do hutné hmoty, kterou osolíme a zjemníme máslem.

Polentový základ vyložíme pomocí prstů do připravené máslem vymazané formy na slaný koláč. Já použila formu o průměru 28 cm. Čím větší forma, tím nižší těsto.

Na polentové těsto nasypeme omytý a okapaný špenát, zasypeme na jemné nudličky nakrájenou červenou cibulí a zalijeme jogurtem rozšlehaným s vejci, solí a pepřem. Nakonec vše zasypeme rozdrobenou nivou.

Připravený slaný koláč pečeme na 175 °C asi 35 minut v horkovzdušné troubě, v klasické o něco déle. Povrch by měl být zlatavý.

Polentový slaný koláč se špenátem a nivou necháme před krájením zcela vychladnout.

Slaný koláč tohoto typu skvěle chutná k pivu i vínu jako chuťovka, lze jej podávat i jako svačinku či lehkou večeři.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polentový slaný koláč se špenátem a nivou

Zpět na recept