Vaření.czReceptyPolentový slaný koláč se špenátem a nivou

Polentový slaný koláč se špenátem a nivou

Recept na lehký slaný koláč, který je překvapivě velmi chutný.


4.312x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
100-150 gniva
400 mlbílý jogurt
1 ksčervená cibule
1 špetkamletý barevný pepř
1 špetkabylinková sůl
4 hrstěbaby špenát

těsto

1 špetkasůl
50 gmáslo
1 hrnekvoda
1 hrnekpolenta

Postup přípravy

V kastrolku přivedeme vodu k varu, přisypeme polentu a za stálého míchání necháme zahustit do hutné hmoty, kterou osolíme a zjemníme máslem. Polentový základ vyložíme pomocí prstů do připravené máslem vymazané formy na slaný koláč. Já použila formu o průměru 28 cm. Čím větší forma, tím nižší těsto. Na polentové těsto nasypeme omytý a okapaný špenát, zasypeme na jemné nudličky nakrájenou červenou cibulí a zalijeme jogurtem rozšlehaným s vejci, solí a pepřem. Nakonec vše zasypeme rozdrobenou nivou. Připravený slaný koláč pečeme na 175 °C asi 35 minut v horkovzdušné troubě, v klasické o něco déle. Povrch by měl být zlatavý. Polentový slaný koláč se špenátem a nivou necháme před krájením zcela vychladnout. Slaný koláč tohoto typu skvěle chutná k pivu i vínu jako chuťovka, lze jej podávat i jako svačinku či lehkou večeři.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polentový slaný koláč se špenátem a nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena