Pokud vám od oběda zbudou šťouchané brambory, v tomto receptu je skvěle využijete a vykouzlíte tak slaný koláč k večeři.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 lžíce | olivový olej |
450 g | šťouchané brambory |
170 g | jemné ovesné vločky |
náplň | |
4 ks | vejce |
200 g | šunka |
5 ks | rajčata |
1 ks | cuketa |
1 hrst | bylinky |
200 g | tvrdý sýr |
na ozdobu | |
rajčata | |
pórek | |
bazalka |
V misce smícháme šťouchané brambory s jemnými ovesnými vločkami, přidáme olivový olej a špetku soli. Z bramborové směsi vytvoříme rovnoměrný korpus do velké koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Korpus dáme vychladit do lednice. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Do misky nakrájíme na kousky malou cuketu, menší rajčata, šunku a sýr, můžeme ještě vylepšit orestovanou slaninou, žampiony apod. Přidáme rozkvedlaná 4 vejce s bylinkami, případně oblíbeným kořením, zlehka zamícháme a přesuneme na připravený korpus. Slaný koláč zarovnáme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, poznáme také podle ztuhnutí vajíček. Koláč z bramborového těsta vytáhneme z trouby a necháme dojít. Slaný koláč z bramborového těsta krájíme vychladlý, ozdobený například čerstvými rajčaty, bazalkou či nakrájeným pórkem.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Markéta v troubě
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.