
Dorty lze zdobit mnoha způsoby a pro někoho se zdobení může stát i příjemným koníčkem. Některé nazdobené dorty cukrářských mistrů mohou připomínat výtvarné dílo.

U různých předpisů na výrobu cukrovinek se můžeme setkat s méně známými pojmy. Pojďme si některé z nich vysvětlit.

V úvodním článku o dortech jsme se dozvěděli, jak správně připravovat dortové těsto, nyní se pustíme do pečení.

Dukátové buchtičky přelité teplým vanilkovým krémem - pokrm, který si zaslouží pozornost.

Čím vším se dají slavnostní moučníky zdobit? Jak si poradit podomácku? Pár rad a tipů v pokračování článku o cukrovinkách.

Pokud jsme majiteli různých forem pro jednu porci nákypu, zapečených těstovin apod., pak si můžeme vyzkoušet přípravu vařených pudinků jinak než z prášku.

Dorty jsou po staletí ozdobou a vyvrcholením svátečních hostin, dokonce i královských. Ale nepečeme je pouze ke slavnostním příležitostem, jsou i vítaným doplňkem nedělního oběda.

Studené krémy a pěny jsou nejjemnějšími a nejlehčeji stravitelnými moučníky. Připravíme si tvarohový, jahodový a oříškový krém.

Už sám název napovídá, že článek bude věnován všem těm, kteří se pokoušejí podomácku vyrábět sladké dobroty.

Příprava teplých nápojů by neměla nikoho z nás zaskočit, zejména v chladnějším období roku. Poradíme vám s přípravou čokolády, kakaa a silného čaje.

Jak již z názvu vyplývá, jedná se o ruské jídlo a v místech jeho původu na Sibiři je považováno za národní pokrm, tak jako v České republice vepřo-knedlo-zelo. Přinášíme Vám obsáhlý popis, jak je připravit.

Kypřící prášek je součástí kuchyňské výbavy již od poloviny 19. století. Bez něj by určitě bábovky a jiné sladké i slané pochoutky nebyly tím, čím jsou.

Ospalé ráno, mlha za oknem a pomalu se zvedající slunce nad obzorem. Vůně kávy nebo čaje mnohé postaví na nohy, ale nemělo by chybět něco k zakousnutí - dobrá snídaně.

Stále ještě nás svým krásným hřejivým sluníčkem může potěšit babí léto. I na podzim si tedy můžeme užívat příjemné chvíle s přáteli, třeba při posezení u grilu.

Drůbeží maso - tedy maso kuřat, slepic, krůt - se pokládá za dietní. Svou výživovou hodnotou a stravitelností zaujímá přední místo mezi potravinami.

50 let od svého vzniku slaví pro někoho více, pro někoho méně známý kuchyňský pomocník. Remoska. Už tehdy hospodyňky tvrdily, že jídlo v remosce je chutnější a voňavější.

Jak je možné kuřecí maso péct? Na co si dávat pozor při pečení kuřete? Neztratí maso chuť při pečení v hliníkové fólii?

Drůbeží maso patří mezi maso dietní, lehce stravitelné. Jak si ale správně maso tepelně upravit?

Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Domácí těstoviny mají své kouzlo, jsou připraveny s láskou. U raviol si náplň zvolíme podle libosti.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena