Vaření.czMagazínSlavný návrat remosky

Slavný návrat remosky

Slavný návrat remosky

50 let od svého vzniku slaví pro někoho více, pro někoho méně známý kuchyňský pomocník. Remoska. Už tehdy hospodyňky tvrdily, že jídlo v remosce je chutnější a voňavější.

26857×

Narodila se remoska

Možná si vzpomenete na mísu s velkým víkem, pod nímž se skrývaly všelijaké dobroty. V šedesátých letech stála na kuchyňské lince většiny domácností – chlouba české gastronomie jménem remoska. Tehdy se vyrobily téměř tři miliony remosek. Pekly se v ní buchty, vařilo maso, zavařovalo ovoce. Po čase tento kuchyňský spotřebič hospodyňky odložily jako zastaralý, doba mikrovlnek a teflonových pánví zastínila jeho slávu. Ne na dlouho. Výrobci remosek zapracovali na inovaci výrobního materiálu a nová remoska s teflonovým povrchem znovu dobývá srdce hospodyněk.

Vaření bez trápení pomocí remosky

Ptáte se proč se vyplatí vařit v remosce? Jak už bylo zmíněno, remoska se pyšní teflonovým povrchem, díky němuž můžeme na přípravu jídla používat jen minimum tuku, a přitom zaručeně nic nespálíme. Hlavní výhoda remosky ale spočívá v jednoduchosti přípravy pokrmů. Zpravidla do mísy dáme jen všechny příslušné ingredience a za příslušný čas víko remosky otevřeme a můžete servírovat. V remosce se vytváří pára odváděna přes dva ventily ve víku, což zaručuje šťavnatost pokrmu a zachování jejich biologických hodnot. Pokrm si také déle zachová svou vůni. Přestože se může zdát samotná tepelná úprava pokrmu dlouhá, remoska má malou spotřebu elektrické energie a vaření v ní je dokonce levnější než v klasické troubě.

Co umí remoska

Remoska griluje, peče, vaří, zavařuje, rozmrazuje, sendvičuje, dusí, smaží a mnohé další. Skládá se ze tří částí - mísy, stojánku a víka s topnou spirálou. Víko je opatřeno skleněným okénkem, které vám umožňuje kontrolovat obsah mísy.

V dnešní uspěchané době si nemůžeme dovolit trávit nad přípravou pokrmů několik hodin. Dáváme přednost rychlému vaření, které šetří biologickou hodnotu potravin. Požadavky na rychlost, jednoduchost a kvalitu výsledného pokrmu splňuje právě remoska. Vařily v ní naše maminky a babičky, a dnes se přesouvá až za hranice republiky a usnadňuje práci Američanům, Angličanům i Australanům. Remoska je jediným typicky českým gastronomickým výrobkem takového úspěchu a jistě se ráda ohřeje i u Vás doma.

Foto: Profimedia

user-icon

autor Karmik

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena