Recept na výborné výpečky na česneku, které se rozplynou na jazyku!
500 g | vepřová plec |
2 lžíce | sůl |
2 lžičky | kmín |
2 ks | cibule |
5 stroužků | česnek |
2 lžíce | olej |
0.5 l | voda |
2 lžíce | hladká mouka |
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kostky, osolíme a řádně okmínujeme. Vložíme do remosky s trochou oleje a opečeme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek pokrájený na tenké plátky, nebo prolisovaný. Několikrát obracíme vařečkou, aby maso mělo ze všech stran křupavou kůrčičku, poté podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Nakonec maso vyndáme a výpek zahustíme trochou mouky. Poté maso vrátíme do remosky, promícháme a ještě chvíli necháme pod poklicí. Vepřové výpečky podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a se špenátem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena