směs | ||
---|---|---|
500 g | vepřová plec | |
2 ks | cibule | |
4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | hladká mouka | |
podle chuti | ||
2 lžičky | sůl | |
2 špetky | pepř | |
2 lžíce | celý kmín | |
1 lžíce | sůl | |
příloha | ||
500 g | brambory | |
podle potřeby | ||
2 hrnečky | mléko | |
3 lžíce | máslo |
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme pár prolisovaných stroužků česneku, zasypeme kmínem a na plátky pokrájenou cibulí a přendáme do remosky. V remosce pečeme za občasného promíchání, maso chytne krásnou zlatavou kůrku a zároveň by mělo být krásně měkké. V případě potřeby podlijeme, ke konci můžeme výpek zahustit moukou.
Po dobu pečení masa oloupeme a nakrájíme brambory a dáme je vařit v osolené vodě. Vaříme doměkka, může být i do rozvaření. Slijeme vodu a brambory ještě za horka spolu s mlékem a kouskem másla rozmixujeme do hladké konzistence. Při podávání přelijeme kaši výpekem z hotových výpečků.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena