Doplňků v kuchyni není nikdy dost. A co teprve těch, které fungují skoro za nás, přitom nemusí jít o žádné multifunkční roboty.
Při renovaci nebo zařizování zcela nové kuchyně klademe důraz na výběr materiálu korpusů, pracovní desky, svítidel, nutných kuchyňských spotřebičů, ale i dřezu a baterií. A právě teď se zmíníme o novince - kuchyňském kohoutku, který nejenže luxusně vypadá a splňuje co se týče vzhledu nejmódnější kritéria, ale navíc funguje bez dotyku. Technologie spočívá v zabudovaném senzoru, u kterého si lze navolit také intenzitu vodního proudu a stálou teplotu vody, což ušetří čas i peníze. Zamazané ruce od krájení či ručního míchání potravin si tak snadno umyjeme bez špinění baterie s pákou či závitem.
Odpadkový koš je v kuchyni zásadní věcí, bez které se neobejdeme. Při přípravě surovin (očišťování a loupání zeleniny, přípravy ovoce aj.), likvidaci obalů , musí být vždy po ruce. Ať už máme odpadkový koš samostatně nebo jako součást kuchyňské linky, vždy musíme rukou zatlačit do víka nebo potáhnout úchytku. Opět si můžeme pomoci bezdotykovou vychytávkou se senzory, které odpadkový koš automaticky otevřou ve chvíli, kdy nad ním mávneme rukou. Víko od koše zůstane vždy čisté (bez zbytků potravin), a tak bez obav a dalšího mytí rukou můžeme hygienicky pokračovat v práci. Dá se sehnat nerezová varianta.
S velmi praktickým a technicky vychytaným řešením, jak uspokojit každého zákazníka bez zbytečné prodlevy, přišli v londýnské restauraci Inamo. Do té doby klasický objednávací systém byl vyměněn za interaktivní jídelní a nápojový lístek, který se promítá ve futuristické kapsli nad každým stolem. (Mimochodem, stůl si můžete díky zářícímu prostírání také změnit podle své nálady a fantazie, výběr je z několika barevných dekorů.)
Průběh je jasný - vyberete si pokrm, zakliknete a objednávka míří ihned přímo do kuchyně. Na číšníky tak zbývá jen roznášení objednaného jídla a nápojů. Během čekání si volnou chvilku lze zkrátit pozorováním kuchařů restaurace Inamo při práci pomocí webové kamery.Loupání brambor nebo jiné zeleniny, krájení a strouhání je nudnou, přitom nutnou prací při každém vaření. Málokdy si tuto činnost můžeme přenést do jiné místnosti, pokud nechceme použít zbytečné nádobí a udělat další nepořádek. Přenosný pult, který má odkladné plochy jak na neoloupané brambory, slupky, další zdířky k nakrájení či nastrouhání, jednoduše umístíme do klína a můžeme se s ním posadit opravdu kamkoliv. Tuto povedenou vychytávku z formovaného plastu navrhl slovenský designér Tomáš Král.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena