Ovocné knedlíky si můžou vychutnat i vegani, jejich příprava se totiž bez větších obtíží obejde bez živočišných surovin. A to jak těsto, tak posypka.
-> Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem

Čím posypat nebo polít veganské knedlíky?
- Rozmixované kešu s citronovou šťávou a špetkou soli – jemný „krém“ s lehce oříškovou chutí funguje jako pikantnější obdoba tvarohu. Může se i lehce osladit.
- Rozmačkané čerstvé nebo pečené ovoce – např. broskve, jahody, maliny nebo švestky. Skvělé jako jednoduchá poleva, obzvlášť když ovoce pustí šťávu. Sladit můžeme cukrem nebo medem.
- Jemné oříškové nebo semínkové máslo (např. mandlové, tahini) s trochou javorového sirupu – krémová a voňavá varianta, která se skvěle rozteče a obalí teplé knedlíky.
- Pyré z pečené dýně nebo batátu s kapkou vanilky – netradiční, ale sladké a sametové. Funguje dobře s jemnými ovocnými náplněmi.
-> Čím vším posypat ovocné knedlíky? Zkuste strouhanku, mák nebo jogurt
Uvařte si s námi
Recepty, které by vám neměly ujít:
Veganské jahodové knedlíky

Meruňkové knedlíky z bramborového těsta

Veganské kynuté buchty s mákem
