Žemlovo-pórkové knedlíky

Zase jedna varianta knedlíků, které mají snad všichni rádi. Můžeme je podávat s různými omáčkami nebo zelím. Recept je jednoduchý.


3.0692x
30 min

Postup přípravy

Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na drobno. Nakrájený pórek na troše oleje malinko podusíme, případně spaříme vroucí vodou.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, smícháme je s mlékem, vejcem, solí, pepřem a hrubou moukou. Přidáme pórek. Těsto promícháme a necháme několik minut odstát, aby se všechny ingredience hezky spojily.

Z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

Žemlovo-pórkové knedlíky podáváme s oblíbenými omáčkami, zelím apod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlovo-pórkové knedlíky

Zpět na recept