Velmi jemné knedlíčky z housek a syrových strouhaných brambor, které výborně chutnají jako příloha k pečeným masům, omáčkám a zelenině. Recept je určen i pro dietu slinivky břišní.
3 ks | vejce |
400 g | brambory |
5 ks | houska |
4 lžíce | hrubá mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bylinky |
Housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Vejce rozšleháme v mističce se lžící vody nebo mléka. Bylinky jemně usekáme. Může to být petrželka, pažitka, tymián a muškátový oříšek. V míse prohněteme kostičky housky se strouhanými brambory, rozšlehanými vejci, bylinkami, solí a moukou. Směs necháme asi 15 minut odpočinout. Pak těsto opět promícháme a mokrýma rukama tvoříme knedlíčky o průměru asi 2 - 3 cm, které ihned vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme velmi pozvolna přibližně 15 minut. Hotové knedlíčky vyjmeme a ihned propícháme špejlí, aby se odpařily. Žemlovo-bramborové knedlíčky podáváme jako přílohu k pečeným masům, omáčkám nebo špenátu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena