Zelné lívanečky

Chutné lívanečky z kysaného zelí podle jednoduchého receptu.


4.58x
30 min
1×

Ingredience

3-5 stroužkůčesnek
3 ksvejce
500 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
500 gkysané zelí

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zelí scedíme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Mléko dáme do mísy, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs vlijeme do zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na klasické lívance. Nakonec těsto dochutíme rozetřeným česnekem. Zelné lívanečky pečeme na lívanečníku potřeném trochou oleje. Pečeme po obou stranách dozlatova. Zelné lívanečky podáváme teplé i studené.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné lívanečky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena