Zelňáky se škvarky

Osvědčená klasika, které škvarky dodají tu správnou chuť. Škvarky nemeleme, ale jen pokrájíme na kousky.


3.7160x
45 min
1×

Postup přípravy

Ze zelí vymačkáme kyselý nálev a překrájíme je na menší nudličky. Sádlo rozpustíme. Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, rozpuštěné sádlo, škvarky, pepř, kmín, sůl podle chuti a vypracujeme tužší těsto. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky. Plech vymastíme. Vykrájené zelňáky se škvarky klademe na připravený plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a zelňáky pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené zlatavé zelňáky se škvarky podáváme horké. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo.


Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů


Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.


Masopustní


Domácí vepřové sádlo a domácí škvarky


(doba přípravy 90 min)


Domácí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňáky se škvarky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena