Zelňáky se škvarky

Osvědčená klasika, které škvarky dodají tu správnou chuť. Škvarky nemeleme, ale jen pokrájíme na kousky.


3.7160x
45 min
1×

Postup přípravy

Ze zelí vymačkáme kyselý nálev a překrájíme je na menší nudličky. Sádlo rozpustíme. Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, rozpuštěné sádlo, škvarky, pepř, kmín, sůl podle chuti a vypracujeme tužší těsto. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky. Plech vymastíme. Vykrájené zelňáky se škvarky klademe na připravený plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a zelňáky pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené zlatavé zelňáky se škvarky podáváme horké. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo.


Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů


Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.


Masopustní


Domácí vepřové sádlo a domácí škvarky


(doba přípravy 90 min)


Domácí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňáky se škvarky

Zpět na recept