Zeleninové lečo s těstovinami

Z trochu zeleniny a koření se dá snadno vytvořit mnoho různých chuťových variací. Zde je právě recept na jednu takovou variaci. Něco mezi lečem a ratatouille a navíc s těstovinami. Chutná to ale výborně.


3.73x
35 min
2×

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme rajčata na menší kousky. Kdo chce, může je oloupat, já to ale nedělám. Stejně nakrájíme papriky a cuketu. Dále nakrájíme nadrobno cibuli a česnek.

Na oleji rychle osmahneme dozlatova cibuli a česnek. Přidáme rajčata, provensálské koření, chilli papričku nebo trochu chilli koření. Případně jiné ostřejší koření například pálivou papriku. Nakonec podle chuti osolíme.

Dusíme do změknutí rajčat a vyvaření části tekutiny do mírného zhoustnutí. Potom přidáme pokrájené papriky a cuketu a dusíme 10 minut. Můžeme přidat měkký salám nebo špekáček či jinou uzeninu. Vegetariáni mohou uzeniny vynechat.

Těstoviny uvaříme během přípravy zeleniny. Uvařené těstoviny scedíme a můžeme je smíchat dohromady se směsí. Lze přidat například pokrájené lístky čerstvé bazalky nebo rozmarýnu.

Zeleninové lečo s těstovinami podáváme teplé. Podobné kombinace zeleniny můžeme ochutit i jinou směsí koření. Například oregano, nebo koření čaka-laka. Získáme zase jiné chutě a můžeme kombinovat třeba i s rýží.
user-icon

autor Brouk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové lečo s těstovinami

Zpět na recept