Marináda z medu a koření, která se skvěle hodí na grilované drůbeží maso.
marináda | |
---|---|
1 lžíce | zázvor |
1 lžíce | med |
1 lžička | pepř |
2 dl | olivový olej |
1 lžička | zelené chilli |
Do nádoby, ve které budeme maso marinovat, nalijeme asi 2dl olivového oleje. Do oleje následně vmícháme 1 polévkovou lžíci mletého zázvoru (nebo stejné množství čerstvého jemně nasekaného zázvoru) a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Do základu marinády přidáme 1 polévkovou lžíci medu a asi 1 čajovou lžičku zeleného chilli koření (já používám čerstvě namleté v mlýnku). Marinádu důkladně promícháme. Do nádoby s marinádou vložíme kousky masa a promícháme tak, aby se každý kousek masa v marinádě namočil nebo obalil. Nádobu uzavřeme a maso necháme marinovat alespoň 1 hodinu na chladném místě. Zázvorová marináda s medem a chilli příjemně ovoní drůbeží maso a zároveň mu dodá pikantní a sladkou chuť. Při grilování se na masu vytváří tmavá krustička zkaramelizovaného medu. Poznámka autora receptu: Do této marinády záměrně nepoužívám sůl. Marináda vystačí přibližně na 600 g masa.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme i v chladnějších měsících a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena