Zázvorová marináda s medem a chilli

Marináda z medu a koření, která se skvěle hodí na grilované drůbeží maso.


4.618x
10 min

Postup přípravy

Do nádoby, ve které budeme maso marinovat, nalijeme asi 2dl olivového oleje. Do oleje následně vmícháme 1 polévkovou lžíci mletého zázvoru (nebo stejné množství čerstvého jemně nasekaného zázvoru) a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Do základu marinády přidáme 1 polévkovou lžíci medu a asi 1 čajovou lžičku zeleného chilli koření (já používám čerstvě namleté v mlýnku). Marinádu důkladně promícháme.

Do nádoby s marinádou vložíme kousky masa a promícháme tak, aby se každý kousek masa v marinádě namočil nebo obalil. Nádobu uzavřeme a maso necháme marinovat alespoň 1 hodinu na chladném místě.

Zázvorová marináda s medem a chilli příjemně ovoní drůbeží maso a zároveň mu dodá pikantní a sladkou chuť. Při grilování se na masu vytváří tmavá krustička zkaramelizovaného medu.

Poznámka autora receptu: Do této marinády záměrně nepoužívám sůl. Marináda vystačí přibližně na 600 g masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorová marináda s medem a chilli

Zpět na recept