2 dl | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
3 ks | vejce | |
60 g | cukr krystal | |
500 g | hladká mouka | |
těstíčko | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
250 ml | mléko | |
1 ks | kvasnice |
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem. Na kvásek smícháme mléko s kvasnicemi a cukrem. Do mísy si dáme mouku a sůl, přidáme kvásek a vyšlehané žloutky s cukrem a olejem. Vše vypracujeme v hladké těsto a dáme kynout. Zázračné kynuté těsto používáme na koláče, buchty, táče apod. Vše je z tohoto kynutého těsta výborné.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem
Máte rádi plněné buchty, ale bojíte se přípravy kynutého těsta? Vyzkoušejte si pečení společně s námi podle podrobného fotoreceptu. Těsto z uvedených surovin je chuťově výborné a vláčné.
Autor:maci07
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena