Ovocné kynuté knedlíky bez vážení

Klasické kynuté knedlíky, které asi nejlépe chutnají s jahodami.


4.7722x
60 min
109×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek. Do něj nalijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme kvasnice. Promícháme s troškou mouky, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme kvásek v teple nakynout.

Pak přidáme sůl, vejce, mléko podle potřeby a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Těsto opět necháme v teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky, které plníme buď ovocem nebo povidly či zavařeninou.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut, ale záleží na velikosti knedlíků. Obrátíme je a vaříme odkryté ještě 3 minuty. Po vyjmutí ovocné knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení posypeme strouhaným tvarohem, cukrem nebo skořicí a polijeme rozehřátým tukem nebo smetanou. Ihned podáváme.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné kynuté knedlíky bez vážení

Zpět na recept