Zavařená řepa s křenem

Recept na sterilovanou červenou řepu luxusní chuti.


4.712x

Postup přípravy

Řepu omyjeme, uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme. Křen a zelí očistíme a nastrouháme. Nachystáme si nálev. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, sacharin a kmín a tento nálev svaříme. Řepu se zelím, křenem a nálevem smícháme dohromady a necháme do druhého dne odležet. Další den vrstvíme řepu do sklenic a zavařujeme cca 20 minut při 85 °C. Zavařenou řepu s křenem podáváme jako salát či přílohu k různým pokrmům. Chutná výborně.


Foto: Pixabay.com


Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny


Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!


Videorecept:

user-icon

autor vikec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařená řepa s křenem

Zpět na recept