Recept na sterilovanou červenou řepu luxusní chuti.
750 g | křen |
1 hlávka | zelí |
5 kg | červená řepa |
nálev | |
---|---|
300 g | cukr |
120 g | sůl |
1.25 l | ocet |
0.5 balení | kmín |
4 l | voda |
15 kuliček | umělé sladidlo sacharin |
Řepu omyjeme, uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme. Křen a zelí očistíme a nastrouháme. Nachystáme si nálev. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, sacharin a kmín a tento nálev svaříme. Řepu se zelím, křenem a nálevem smícháme dohromady a necháme do druhého dne odležet. Další den vrstvíme řepu do sklenic a zavařujeme cca 20 minut při 85 °C. Zavařenou řepu s křenem podáváme jako salát či přílohu k různým pokrmům. Chutná výborně.
Foto: Pixabay.com
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
autor vikec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena