Vaření.czReceptyZapečený květák v bešamelu

Zapečený květák v bešamelu

Nejlepší recept na zapečený květák.


4.693x
45 min
13×

Ingredience

900 gkvěták

podle potřeby

sůl
strouhanka
tuk

směs

2 ksvejce
60 gmáslo
150 mlmléko
45 ghladká mouka
150 gtvrdý sýr (eidam)

Postup přípravy

Omytý květák rozebereme na malé růžičky a dáme vařit téměř doměkka. Uvařený květák necháme vychladnout. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, do které zvolna přiléváme za stálého míchání mléko, až vznikne hustá kaše. Do prochladlé kaše přimícháme žloutky, najemno strouhaný tvrdý sýr a z bílků tuhý sníh. V případě, že je sýr hodně slaný, nepřidáváme žádnou sůl. V opačném případě osolíme podle potřeby. Uvařený a vychladlý květák promícháme s připravenou směsí a dáme do předem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáče nebo zapékací mísy. Květák v bešamelu zvolna pečeme asi 30 minut, dokud se na povrchu neudělá zlatavá kůrčička. Zapečený květák v bešamelu podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květák v bešamelu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena