Zapečený květák v bešamelu

Nejlepší recept na zapečený květák.


4.693x
45 min
13×

Postup přípravy

Omytý květák rozebereme na malé růžičky a dáme vařit téměř doměkka. Uvařený květák necháme vychladnout.

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, do které zvolna přiléváme za stálého míchání mléko, až vznikne hustá kaše. Do prochladlé kaše přimícháme žloutky, najemno strouhaný tvrdý sýr a z bílků tuhý sníh. V případě, že je sýr hodně slaný, nepřidáváme žádnou sůl. V opačném případě osolíme podle potřeby.

Uvařený a vychladlý květák promícháme s připravenou směsí a dáme do předem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáče nebo zapékací mísy. Květák v bešamelu zvolna pečeme asi 30 minut, dokud se na povrchu neudělá zlatavá kůrčička.

Zapečený květák v bešamelu podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květák v bešamelu

Zpět na recept